Články

Seminář „Setkání s vnitřním mužem“

Kurt and Shura
Zdroj: seriál Kurt and Shura (Ay Yapım)

Vnitřní muž (Animus) je jeden ze základních archetypů ženské duše. Jedná se o obraz muže v ženské psychice vytvořený na základě veškerých zkušeností ženských předků s muži. Je-li vnitřní muž ignorován a vědomý vztah s ním prakticky neexistuje, přebírá vnitřní muž vedení a vládne ženinu životu, mnohdy zcela v rozporu s jejími skutečnými potřebami.

Dokud se jako ženy necháváme ovládat Animem, je velice těžké nastolit životní rovnováhu. Nevědomý a nerozvinutý vnitřní muž používá všechny prostředky k tomu, aby o sobě dal vědět. Pokud ho stále ignorujeme a nedbáme na varovné signály, Animovy způsoby nabývají na zákeřnosti. Býváme pak v pozici konstantního odporu, boje, oběti, agrese, (ne)vědomého ponižování druhých, nedůvěry v sebe i v muže atd. Ovšem tak, jako každá naše potlačovaná část, má i vnitřní muž doslova životní nutnost být integrován. V ženské duši má své nezastupitelné místo.

Vnitřní muž je nositelem nespočtu darů, jakými jsou stabilita, struktura, sebejistota, pevnost, rozhodnost nebo svoboda. Blokujeme-li si přístup k vnitřnímu muži, jsme odříznuté i od jeho podpory, k níž je původně stvořen. Je-li náš vlastní vztah s vnitřním mužem pokřivený, jsou pokřivené i jeho projevy v našem životě.

Možná je na čase navázat s vnitřním mužem kontakt. Protože to, v jakém stavu se nachází, se přímo odráží na vztazích s reálnými muži, ale i ženami. Za mnoha vztahovými potížemi žen se ve skutečnosti skrývá zraněný, naštvaný a ignorovaný Animus.

Co Ti říká Tvůj vnitřní muž? Netouží náhodou po setkání? Nechce být konečně spatřen? Co má pro Tebe za zprávy? Co Ti přináší? Co potřebuje? Jak můžete urovnat svůj vztah?

Pokud i Ty slyšíš jeho volání, zvu Tě na seminář „Setkání s vnitřním mužem“.

Seminář o délce pěti hodin bude komorní pro zajištění dostatečné pozornosti vašim tématům a hluboce prožitkový. Méně přednášky, více prožitku na vlastní kůži. Protože dokud to, co se učíme, nežijeme a nepoužíváme v životě, je to stále jen teorie, v níž bychom mohli ustrnout navždy. Záměrem je tedy pocítit vlastní sílu, zažít podporu vnitřního muže, vrhnout světlo na skryté bloky a ukotvit zkušenost v těle.

Na pomoc si vezmeme konstelační techniky, rituály, povede nás prostor zahrady našeho domu i archetypy z knihy Síla archetypů ženské duše, které budou pracovat v náš prospěch.

Den konání: 21.7.2023

Čas: 15.00-20.00

Místo: Dolní Břežany

Cena: 2 400 korun

Rezervace na email ingrid.archetypy@gmail.com